На Львівщині успішно реалізували міжнародний турпроєкт зі збереження бойківської культури

На Львівщині успішно реалізували міжнародний турпроєкт зі збереження бойківської культури

Укрінформ
У Львівській області успішно втілили міжнародний туристичний проєкт «Світ карпатських розет», спрямований на збереження культурної та історичної спадщини Карпат – традицій, ремесел, звичаїв, музики та архітектури.

Про це повідомляє Львівська ОДА, передає Укрінформ.   

Зазначається, що в облдержадміністрації відбулася засідання Наглядової ради проєкту «Світ карпатських розет – заходи зі збереження унікальності культури Карпат». Під час зустрічі обговорили питання, пов’язані з реалізацією проєкту.

«Два місяці тому ми провели майстер-клас з різьбярства, який зробив промоцію техніки бойківської різьби, навчальний візит для представників медіа з метою ознайомлення з дерев’яною сакральною спадщиною та іншими об’єктами. Також виготовили промоційні гаджети, які несуть інформацію про ефект транскордонного проєкту», – зазначив Тарас Лозинський.

Також у межах проєкту управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації спільно із шеф-кухарями Львівщини провели майстер-клас зі збереження та популяризації регіональних кулінарних традицій.

Читайте також: Народні доми у горах Львівщини перетворять на туристичні етнофолькцентри

За кошти фінансової підтримки від ЄС в Уричі на базі «Хати у Глубокім» створено одну з чотирьох українських «розет» – карпатських центрів культурної спадщини. Це приклад бойківського житла початку ХХ сторіччя із водяним млином поруч. Тут облаштували музей. Ще дві «розети» є в інших областях – у Колочаві (Закарпатська) й Косові (Івано-Франківська).

Проєкт фінансувався за підтримки ЄС в межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна. Бюджет проєкту – 1 543 329 євро, з них грант ЄС для України – 843 165 євро.

Фото: uk.carpathianculture.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-