У громаді на Дніпропетровщині відновлюють риборозплідник і облаштовують туристичний хаб

У громаді на Дніпропетровщині відновлюють риборозплідник і облаштовують туристичний хаб

Укрінформ
 У Софіївській громаді на Дніпропетровщині відновлюють риборозплідник, який працював тут в минулому сторіччі, і створюють на його базі туристично-освітній хаб.

Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної держадміністрації, передає Укрінформ.

"У Софіївській громаді відроджують риборозплідник. Планують розводити мальків коропа, сома, білого амура, карася, щуки. Поруч облаштують туристично-освітній хаб. Там встановлять величезні акваріуми, де можна буде побачити усі етапи перетворення маленької ікринки на дорослу рибу", – йдеться у повідомленні.

За словами селищного голови Петра Сегедія, рибгосп у Софіївці запрацював у середині минулого сторіччя. Там розводили мальків для подальшого промислу. Проте у 90-ті виробництво потрохи почало «згортатися», поки не зупинилося. На довгий час про господарство забули. Нині ж узялися за його відродження. Поблизу річки Кам’янка облаштують п’ять спеціальних чеків – поглиблень для розведення риби, площею у 0,5 га кожне. Уже завезли труби для заповнення їх водою. Систему монтуватимуть, як потеплішає. За сезон планують мати до 15 тонн мальків.

"Завдяки проєкту з відродження аквакультури з’являться нові робочі місця. І місцевий бюджет отримає додаткові надходження", – підкреслив Сегедій.

Інформують також, що на території риборозплідника відкриють туристично-освітній хаб. Уже звели невеличку модульну будівлю площею 30 кв. м. Закупили три акваріуми – на 300 л кожний. А ще – проєктор, фліпчарт, меблі.

Читайте також: У Вінниці запрацював Офіс туризму

У хабі планують проводити туристичні екскурсії та уроки біології. У селищній раді кажуть, не тільки для учнів Софіївщини, а й для школярів із сусіднього Кривого Рогу. Дітлахи зможуть наочно ознайомитися з тим, як із малесенької личинки виростає риба.

Директор департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Андрій Рубан зауважив, що за відродження колишнього рибгоспу взявся місцевий інвестор, а туристично-освітній хаб облаштують за грантові кошти програми DOBRE.

У Софіївській громаді – 29 сіл. У них мешкають понад 12,5 тис. людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-