ДАРТ цьогоріч візьметься за розвиток інфраструктури нацпарків – Євгенія Кравчук

ДАРТ цьогоріч візьметься за розвиток інфраструктури нацпарків – Євгенія Кравчук

Укрінформ
Державне агентство розвитку туризму України у 2022 році реалізовуватиме проєкт щодо розвитку національних природних парків.

Про це заступниця голови парламентської фракції "Слуга народу", заступниця голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформполітики Євгенія Кравчук розповіла в інтерв’ю Укрінформу.  

"Планується розвиток національних парків. Не знаю ще, які будуть пілотні проєкти. Але ці національні парки матимуть інфраструктуру для туристів: території для кемпінгів, зручні паркомісця, облаштовані туристичні маршрути. Кілька нацпарків оберуть у 2022 році та почнуть реалізовувати цей проєкт", – сказала парламентарій.

Вона зазначила, що у державному бюджеті на 2022 рік на діяльність ДАРТ передбачено один мільярд гривень. За словами Кравчук, вони будуть спрямовані на реалізацію нових проєктів. 

Читайте також: В Україні 2022 року стартує розбудова туристичної інфраструктури нацпарків

Як повідомлялося, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України за підтримки Google Україна оцифровують українські національні парки. У межах спільного проєкту буде створено колекцію цифрових панорам національних природних парків України. Завдяки якісним оцифровуванням нацпарків мільйони користувачів Google Мап зможуть переглядати локації та будувати маршрути для своїх майбутніх подорожей. Також проєкт має на меті стимулювання віртуального туризму для маломобільних верств населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-