На Закарпатті зафіксували кілометрові затори до Синевиру

На Закарпатті зафіксували кілометрові затори до Синевиру

Фото
Укрінформ
На Закарпатті через навалу туристів зафіксували кілометрові затори до найбільшого гірського озера країни – Синевир. Щоб не стояти в чергах, гіди радять приїжджати до водойми вранці або обрати іншу локацію для відпочинку.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив екскурсовод Сергій Прокоп.

"Синевир зараз – топова локація на Закарпатті як для туристів, так і для місцевих жителів. Сюди їдуть за красою зимових Карпат та за снігом, бо в низинних містах Закарпаття снігу нема. Тому тут зараз великі потоки туристів, найбільші затори фіксували саме 2 січня, коли на озеро поїхали і гості краю, і місцеві жителі із Мукачева, Ужгорода та Хуста", – пояснив Прокоп.

Причина скупчень та, що й завжди, – внизу у містах немає снігу. А в нацпарку його вдосталь, плюс є розваги на Кам'янському перевалі – можна кататися на лижах, сноубордах, тюбах, санчатах. Є також звіринці та Центр реабілітації бурих ведмедів, де можна провести час. Тож люди їдуть за враженнями.

"Пік заторів на Синевирі завжди – це 14-15 година дня, тому, якщо не хочете потрапити в "корок", виїжджайте зранку. В першій половині дня в нацпарку зазвичай небагато людей", – порадив Прокоп.

Також гід пропонує обирати інші локації для відпочинку.

"Це може бути Пилипець на Міжгірщині або Подобовець, там вдосталь снігу. Також варто їхати на Драгобрат на Рахівщині та на Красію на Великоберезнянщині. Снігу вдосталь, працюють підйомники та туристична інфраструктура", – додав Прокоп.

Синевир — найбільше озеро Українських Карпат, має площу 7 га. Розташоване в Міжгірському районі Закарпатської області, в гірському масиві Внутрішні Ґорґани. Входить до складу Національного природного парку "Синевир", до переліку "7 чудес України" та є об'єктом світової спадщини.

Фото: Мукачево.нет

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-