Кам’янець-Подільський запрошує туристів долучитися до «Полювання на відьом»

Кам’янець-Подільський запрошує туристів долучитися до «Полювання на відьом»

Фото
Укрінформ
У Кам’янці-Подільському на території Старого міста проводять театралізовану екскурсію «Полювання на відьом».

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла розробник екскурсії та екскурсовод Анастасія Донець.

«Мене зацікавила історія судів над відьмами, і я почала збирати інформацію на цю тему. На той момент вийшла монографія Катерини Диси «Історія з відьмами. Суди про чари в українських воєводствах Речі Посполитої XVІІ-XVІІІ століття». Там розповідається про те, що у Кам’янці-Подільському розглядали понад 200 справ щодо відьом. Я написала текст до такої екскурсії і разом із театром «Лінк» ми почали її проводити. Ще нам допоміг науковий співробітник Малієвецького обласного історико-культурного музею Леонід Юнь, який завіршував постановки», – сказала Донець.

Кам’янець-Подільський запрошує туристів на екскурсію «Полювання на відьом» / Фото: Анастасія Донець

За її словами, екскурсію проводять на території Старого міста в темну пору доби зі смолоскипами. Екскурсовод одягає тематичний костюм, а туристи – плащі з капюшонами. Натомість актори театру грають різних історичних персонажів – ката, міську пліткарку, монаха.

«Екскурсія розгойдує в туристів емоції від страшного до смішного. Під таким оформленням ми подаємо факти, а також туристам, які зацікавилися цією темою, пропонуємо літературу. На екскурсії немає жодного окультизму або чарів. Ми розповідаємо, звідки бере свої корені віра у відьомське, чому саме так візуалізували відьом, як реагувало суспільство на звинувачення у відьомстві, а потім пояснюємо, чому люди заспокоїлися з цією темою», – додала екскурсовод.

Театралізовану екскурсію «Полювання на відьом» завершує фаєр-шоу на руїнах собору Святого Миколая.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-