У музеях світу вже запущено 37 україномовних аудіогідів – Джапарова

У музеях світу вже запущено 37 україномовних аудіогідів – Джапарова

Укрінформ
У музеях різних країн світу з 2017 року запроваджено 37 україномовних аудіогідів, лише за останні пів року втілено 10 таких проєктів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у виступі на форумі «Україна 30. Імідж України».

«З 2017 року загалом запроваджено 37 україномовних гідів, 26 із них – за останні півтора року під егідою першої леді Олени Зеленської», – сказала Джапарова.

Вона поінформувала, що лише за останнє півріччя в дев’яти країнах запущено 10 проєктів, завдяки яким українські туристи під час відвідування іноземних музеїв можуть сприймати контент рідною мовою.

Читайте також: У Східній Африці з'явився перший україномовний аудіогід

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня в Узбекистані у Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького (місто Нукус) у межах проєкту першої леді України Олени Зеленської відбувся запуск україномовного аудіогіда.

6 липня посол України у Литві Володимир Яценківський та директор Національного музею «Палац Великих князів Литовських» Відас Долінкас підписали меморандум щодо запровадження українських аудіогідів на музейному маршруті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-