Бакота запропонує туристам місцеву крафтову продукцію

Бакота запропонує туристам місцеву крафтову продукцію

Укрінформ
Відвідувачам туристичної локації Бакота, що на Хмельниччині, пропонуватимуть крафтову продукцію місцевих виробників.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив експерт із розвитку туризму в громадах Сергій Толстіхін.

«Побачили таку проблему, що в селах люди виготовляють сир, вирощують городину, але сфера їхнього продажу дуже обмежена – на ринку в райцентрі чи в обласному центрі. У самій Бакоті туристи не можуть наразі купити крафтову продукцію, але є Гораївка – це село, яке має великий туристичний потенціал, воно найближче до розкрученої локації Бакота. У межах розвитку цієї території працюємо з місцевими виробниками, щоб вони свою продукцію, раніше орієнтовану на оптового покупця або на базарчик, переорієнтували на туриста», – зазначив Толстіхін.

Він пояснив, що біля Бакоти немає облаштованої зони для торгівлі такою продукцією, але в планах місцевої влади – створення відповідного майданчика.

За словами експерта, триває робота над тим, щоб дати місцевим продуктам цікаву назву, а також підібрати оптимальне фасування. Як приклад, він наводить будз, що виготовляють у Гораївці, який пропонують назвати «Бакотський будз».

Читайте також: На Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий «мініхамон»

Толстіхін наголошує, що в самій Бакоті та її околицях уже є кілька виробників, продукція яких цікавить туристів.

Зокрема, це підприємство, що заготовляє 40 видів лікарських рослин та фасує трав’яні чаї, які там можна придбати. Нині його власник працює над створенням трав’ярні, що буде своєрідним аналогом кав’ярні, де смакуватимуть трав’яними чаями.

Популярністю користується продукція одного з виробників сирів із овечого молока. Мандрівників до Бакоти можуть привабити й виноробні.

Туристи зможуть придбати мед місцевих пасічників і посмакувати крафтовим «мініхамоном індичим по-бакотськи» та бастурмою з курки. Ці м’ясні страви приправляють сумішшю бакотських трав.

Бакота – затоплене село біля Кам’янця-Подільського. Локація відома своїм Михайлівським печерним монастирем і краєвидами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-