У Херсоні презентували проєкт щодо урбаністичного потенціалу приморських міст

У Херсоні презентували проєкт щодо урбаністичного потенціалу приморських міст

Укрінформ
У Херсоні відбулася презентація проєкту «Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зібралися, щоб представити проєкт дослідження урбаністичного потенціалу приморських міст Генічеськ та Скадовськ. Ми також обговоримо, як можемо використовувати цей проєкт, наскільки він актуальний, ефективний для області», – зазначив, відкриваючи презентацію, начальник управління туризму та курортів Херсонської ОДА Микола Шаповал.

Керівник проєкту, архітектор Ігор Лялюк зазначив, представляючи ініціативу, що її втілює громадська організація «Урбан Ре-Паблік» у партнерстві з ініціативною групою AMA group, яка об’єднала архітекторів із різних міст України, за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Читайте також: На Херсонщині за програмою «Велика реставрація» відремонтують художній музей

За його словами, постає питання, що можна змінити, щоб південні міста України стали більш життєздатними, привабливими, всесезонними в аспекті туризму та надання більшої кількості послуг гостям.

«Ми поставили завдання, а давайте ми спробуємо пошукати такі інструменти, що дали б змогу розвивати ці території і зробили їх багатшими. Обрали Генічеськ та Скадовськ, в них визначили основні локації – берегова лінія, пляжна зона та квартальні забудови», – розповів керівник проєкту.

Під час презентації представили 6 концепцій зонування та просторового розвитку Скадовська і Генічеська, які розробили 6 бригад (по 3 на кожне місто). Основу цих бригад становили архітектори – проєктувальники, молоді українські архітектори, викладачі провідних вишів, студенти – представники Києва, Харкова, Дніпра, Одеси, Чернівців та Херсона.

Також до проєкту долучилися експерти – науковці Херсонського державного університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-