"Легенди Пониззя" на Хмельниччині отримали туристичну мапу

Укрінформ
У Старій Ушиці, що на Хмельниччині, презентували елементи туристичного продукту "Легенди Пониззя – зелений маршрут Староушицької ОТГ" – інформаційні стенди й мапу.

Про це повідомляється на сторінці Староушиської об’єднаної територіальної громади в Facebook

"У Старій Ушиці відбувся цікавий виїздний тренінг "Управління в громаді". Родзинкою заходу була презентація макетів інформаційних стендів з туристичною мапою зеленого маршруту Староушицької ОТГ "Легенди Пониззя" та буклетів. Макети були розроблені в рамках реалізації проєкту "Створення умов для розвитку сільського зеленого туризму в Староушицькій громаді", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на туристичну мапу нанесено 8 головних туристичних локацій, а також декілька десятків об'єктів нічлігу, харчування. Стенди з нею, які наразі виготовляються, розмістять у точках концентрації туристів. А буклети розповсюдять у садибах, кафе, а також в Хмельницькому, Кам'янці-Подільському і навколишніх обласних центрах.

У межах проєкту також планують розробити унікальний велоквест "Місця сили". За задумом авторів, це буде не банальна екскурсія, а справжні пригоди – з загадками та схованими скарбами.

Читайте також: Веломандрівників на Хмельниччину приваблюватимуть "Легендами Пониззя"

Крім того, хочуть виготовити та встановити кілька Green Point – місць відпочинку на зеленому маршруті. Це мають бути спеціальні зони, облаштовані бесідкою, столиками, лавами, велопаркувальними майданчиками, сміттєвими баками і вищезгаданим інформаційно-туристичним стендом.

Туристичний маршрут "Легенди Пониззя" – один із чотирьох "зелених маршрутів" територією Хмельницької області, які взялися прокладати хмельницькі веломандрівники з командою Староушицької громади.

"Проблема в тому, що переважна більшість туристів, що відвідують цей край, зупиняються на дачах на Бакоті, максимум – з’їздять глянути Бакотський монастир. І все. А ця земля має насправді дуже багато принад і ми проводимо роботу, щоб показати туристам усі цікавинки Пониззя. А також прагнемо навчити місцевих жителів запропонувати цікавий сервіс і цікавий продукт, за який турист заплатить гроші", – зауважив один з ініціаторів розроблення маршрутів Сергій Толстіхін у Facebook

На наступні періоди розробники проєкту планують проведення фестивалю та відродження велозмагань, які тут організовувалися понад 60 років тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-