Луцькі підземелля можуть стати вдвічі більшими

Луцькі підземелля можуть стати вдвічі більшими

Укрінформ
У Луцьку хочуть збільшити вдвічі площу підземель у старому місті та створити майстерню лицарів.

Про це стало відомо під час засідання робочої групи з реалізації проєкту "Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька", поінформував депутат Луцької міської ради Андрій Білан на своїй сторінці в Facebook

За його словами, після правок проєкту, внесення яких тривало довгий час, Державна архітектурно-будівельна інспекції України та Міністерства культури України погодили необхідні дозволи для проведення відповідних робіт.

Як написав Білан, під час реалізації проєкту відкриють старий вхід у підземелля, який зараз завалений землею. Саме після цього площа підземель, що датуються XVII століттям, збільшиться вдвічі.

Читайте також: В Острозі можна буде погортати стародруки на планшетах

Також після реставрації вежі Чорторийських тут планують створити майстерню лицарів. Тож Луцьк, зауважив депутат міськради, претендуватиме на звання "місто лицарів".

"Всі ці моменти актуальні для відновлення історико-культурного заповідника "Старий Луцьк", впевнений, що під час робіт, можливо, слід очікувати сенсаційні відкриття. Адже в цих старовинних підвалах давно не проводили археологічних досліджень. А результатом проведених реставраційних робіт буде створення ще одного туристичного об’єкту в нашому Луцьку", – зазначив Білан.

Як повідомляв Укрінформ, відновлювальні роботи у вежі Чорторийських розпочалися ще в серпні 2018 року. Завершити їх планують до липня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-