У центрі Луцька лунатимуть повстанські пісні

У центрі Луцька лунатимуть повстанські пісні

Укрінформ
У Луцьку в понеділок, 14 жовтня, проведуть Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю!».

Як повідомили у Волинській ОДА, дійство вже традиційно відбувається на Покрову разом із державним святом – Днем захисника України, святкуванням Дня українського козацтва та річниці створення Української повстанської армії.  

Фестиваль організують на Театральному майдані міста, де облаштовано сцену для виступів мистецьких колективів. Тут же діятиме локація «Повстанський курінь», де буде показано в експозиціях історію повстанського руху в національно-визвольних змаганнях. Курені та криївки будуть представлені з багатьох регіонів Волині, глядачам відкриються не тільки цікаві експонати, а й фото і документи повстанської доби. Вокальні гурти створять біля свого куреня тематичну вокальну програму, звучатимуть повстанські та стрілецькі пісні.

Читайте також: На День захисника готують культурний проєкт "Мужні та незламні"

На майдані відбуватимуться мистецькі акції «Ми нащадки своїх героїв», виставка-продаж тематичної літератури «У боротьбі за славу і честь», діятиме фотозона.

На фестиваль повстанської пісні завітають колективи з районів області, Любешівської і Шацької об’єднаних територіальних громад, міст Луцька та Ковеля, гостями будуть художні колективи Львівської, Рівненської та Хмельницької областей.

Фестивальні дійства відбуватимуться впродовж святкового дня – 14 жовтня. Організатори впевнені, що повстанська, стрілецька, козацька пісня створить особливу атмосферу та святковий настрій усім небайдужим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-