"Мона Ліза" повернулася на своє місце

Укрінформ
У паризькому Луврі знамениту картину "Мона Ліза" ("Джоконда") Леонардо да Вінчі повернули з Галереї Медічі на попереднє місце, захистивши її новим ультрасучасним склом.

Про це повідомляє музей на своїй сторінці в Facebook.

"Після 10 місяців ремонту, впродовж 4 з яких вона залишалася закритою для публіки, Зала країн (Salle des États) знову відкривається. Отже,"Мона Ліза" Леонардо да Вінчі повертається на своє законне місце навпроти найбільшої картини Лувру "Весілля в Кані Галілейській", а також біля робіт великих венеціанських майстрів XVI століття", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для того, щоб поліпшити перебування в музеї, трафік відвідувачів було реорганізовано й забезпечено більш плавне пересування. Крім того, встановлено інформаційні панелі для якнайкращого розуміння творів мистецтва.

Читайте також: «Мона Ліза» переїхала, спровокувавши хаос серед туристів

Полотно захистили новою скляною панеллю, виготовленою за ультрасучасною технологією – для більш чіткого огляду.

Також було відремонтовано освітлення й підлогу, а стіни перефарбовано в темно-синій колір. Це, на думку співробітників Лувру, забезпечить більший контраст з яскравою палітрою великих венеціанських майстрів і підсилить сяйво позолочених рам, підкреслюючи особливість творів мистецтва.

Нагадаємо, 24 жовтня на честь 500-річчя від дня смерті Леонардо да Вінчі в Луврі відкриється виставка, присвячена його творчості.

 Фото: Musée du Louvre / Antoine Mongodin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-