Сумщина запрошує туристів до світу кролевецьких рушників

Сумщина запрошує туристів до світу кролевецьких рушників

Укрінформ
У місті Кролевець, що на Сумщині, 19-22 вересня відбудеться Міжнародний літературно-мистецький фестиваль «Кролевецькі рушники».

Про це повідомляє пресслужба Сумської облради.

«У період з 19 до 22 вересня вже в двадцять четверте у м.Кролевець пройдуть заходи Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Кролевецькі рушники». Програма фестивалю, як завжди, насичена й цікава», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відкриття заходу відбудеться традиційно на території Музею кролевецького ткацтва. Значна частина фестивального часу буде присвячена популяризації кролевецького рушника. Крім того, в межах заходу відбудеться мистецько-дискусійна платформа за участю майстрів, науковців, поціновувачів ткацького ремесла. Її мета – поєднати минуле рушника і його сучасність, показати спадкоємність поколінь. Презентацію свого закладу та майстер-класи із ручного переборного ткацтва проводитимуть майстри-учні ДПТНЗ «Кролевецьке вище професійне училище» та їхні наставники.

До фестивалю фахівці Музею кролевецького ткацтва традиційно готують кілька друкованих видань, презентація яких відбудеться під час заходу.

Читайте також: Ужгород влаштує виставку-ярмарок під час Міжнародного туристичного тижня

У суботу, 21 вересня, фестивальне дійство розгорнеться на площі Миру біля районного будинку культури. На локації «Ласкаво просимо!» відбудеться виставка майстрів ужиткового мистецтва та виступи фольклорних колективів Сумщини. На сцені районного будинку культури – концертна програма «Україна в кролевецькім рушнику» за участю провідних митців України.

Завершиться фестиваль традиційним гала-концертом «Рушникова душа України».

Також повідомляється, що впродовж фестивальних днів працюватимуть різнопланові виставки та виставки-продажі. У Музеї кролевецького ткацтва експонуватиметься виставка ікон та божників. В районному будинку культури будуть оформлені виставки: тканого рушника від заслуженого майстра народної творчості України Олени Петрової, короваїв та старовинних рушників від сільських громад, робіт молодих митців – майстра різьблення по дереву Сергія Шкури та художниці Анни Коноваленко.

У закладах освіти та культури – творчі зустрічі з літераторами-земляками, презентації їхніх творчих доробків. 

Фото: etno-selo.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-