Хортиця замість Набережної: Запоріжжя по-новому святкуватиме День міста

Хортиця замість Набережної: Запоріжжя по-новому святкуватиме День міста

Укрінформ
Хортиця замість Набережної - цього року в Запоріжжі вирішили змінити формат святкування Дня міста. 

Питання обговорили на спеціальній нараді, куди, як консультанта, запросили відомого українського виконавця Олега Скрипку. Про це повідомляє пресслужба міського голови Запоріжжя Володимира Буряка.

"Мені вже давно хотілося перенести Покровський ярмарок з Набережної магістралі в інше місце. Зробити більш стилізовано, тематично. Ярмарок, який буде присвячено Запоріжжю, запорозьким козакам. Ми провели нараду, обговорили локації оновленого ярмарку. Переконаний, що Олегу Скрипці сподобались наші пропозиції, він із задоволенням візьме участь у нашому ярмарку", - сказав міський голова.

День міста Запоріжжя відзначає традиційно у першій половині жовтня. Зазвичай, у цей день проводиться Покровський ярмарок на Набережній магістралі. Цього року святкування на острові Хортиця планується провести напередодні свята Покрови. Більш детально про план заходу та його учасників буде повідомлено пізніше.

Покровський ярмарок на острові Хортиця нараховуватиме кілька головних локацій: "Козацьке коло", оглядовий майданчик та територія біля Музею історії запорозького козацтва, історико-культурний комплекс "Запорозька Січ", територія поблизу нього.

Буде встановлено кілька сцен, на яких виступатимуть виконавці та творчі колективи, організують козацький ярмарок, виставки робіт народних майстрів. Планується запросити реконструкторів козацького періоду історії України. Передбачена різноманітна культурна програма. На ярмарок запросять народних майстрів з усієї України.

Читайте також: Туристам запропонували подорож Дніпром навколо Хортиці

Частина острова Хортиця буде перетворена виключно на пішохідну зону. Передбачать можливість для паркування автомобілів на дорозі, яка йде через острів Хортиця. Також на період ярмарку будуть організовані автобусні маршрути, які з’єднають місто з територією Національного заповідника "Хортиця".

Під час наради Олег Скрипка вніс низку власних пропозицій щодо організації запорізького свята. Зокрема стосовно місця розміщення сцени на "Козацькому колі", використання оглядового майданчика Музею історії запорозького козацтва, врахування козацьких традицій під час святкування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-