У Карпатах рятувальники надали допомогу чеській туристці

У Карпатах рятувальники надали допомогу чеській туристці

Укрінформ
Закарпатські рятувальники допомогли чеській туристці, якій стало зле в Карпатах.

Про це повідомляє У ДСНС України в Закарпатській області.

"06 травня о 14:00 до оперативно-рятувальної служби Закарпаття повідомили, що в районі гори Великий Верх Воловецького району під час проходження туристичного маршруту Боржавською полониною погіршилося самопочуття та потребує транспортування 58-річна туристка з Чеської Республіки. Про це рятувальників у телефонному режимі поінформувала її супутниця. Також вона дала й орієнтовні координати їхнього місця перебування", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Рятувальники просять туристів утриматися від походів у гори

Зазначається, що для проведення пошуково-рятувальних робіт було створено дві групи: одна із фахівців гірських пошуково-рятувальних відділень смт Міжгір’я та с. Нижні Ворота. Усього в пошуково-рятувальній операції брало участь 10 осіб та дві одиниці спецтехніки. Рятувальники рухалися в двох напрямках. Пошуково-рятувальні роботи ускладнювалися поганими погодними умовами: туман, шквальний вітер та сильний дощ.

О 16:20 рятувальники знайшли потерпілу туристку в непритомному стані в районі гори Великий Верх. Жінці було надано долікарську медичну допомогу та транспортовано до с. Пилипець Міжгірського району, де о 17:10 передано працівникам екстреної медичної допомоги, які доправили іноземку з попереднім діагнозом переохолодження до Міжгірської ЦРЛ.

Фото: zk.dsns.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-