У Жовківському замку покажуть нові експозиції

У Жовківському замку покажуть нові експозиції

Укрінформ
У замку XVI століття в Жовкві, що на Львівщині, після ремонту відкрили експозиційні зали й до початку туристичного сезону готують нові виставки.

Як повідомили в адміністрації Державного історико-архітектурного заповідника Жовкви в коментарі Zruchno.Travel, два музейні зали були закриті для відвідувачів з початку лютого, однак уже минулими вихідними гості мали змогу побачити оновлені експозиції "Ідеальне місто" й "Гетьманська зала".

"Незначні ремонтні роботи проводилися в уже діючих музейних експозиціях "Ідеальне місто" і "Гетьманська зала" (а саме циклювання – вирівнювання дерев’яних підлог і їхнє полірування). Відкриття нових музейних експозицій планується найближчим часом. Про це обов’язково повідомимо заздалегідь", – пообіцяли в адміністрації заповідника.

Читайте також: У відреставровану ратушу Бучача пустять перших туристів

Як відомо, виставкові зали "Ідеальне місто" і "Гетьманська зала", а також "Історична кузня" були відкриті навесні 2016 року. Так, в "Гетьманській залі" представлені портрети п’яти гетьманів, життя і діяльність яких безпосередньо пов’язані з Жовквою – Станіслава Жолкевського, Яна III Собеського, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи та Михайла Казимира Радзивілла. Крім портретів, в залі експонуються гетьманські родові герби, а також зброя.

У залі "Ідеальне місто" відвідувачі можуть побачити оригінальний макет міста Жовква та ознайомитися з історією виникнення та розвитку ідеальних міст, до яких належить Жовква. До слова, місто Жовква будувалося за концепцією ідеальних міст, розроблених Леонардо да Вінчі та П’єтро Катанео.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-