Заповідник «Замки Тернопілля» відзначив своє 25-річчя

Заповідник «Замки Тернопілля» відзначив своє 25-річчя

Фото
Укрінформ
Низка урочистих заходів з нагоди 25-річчя створення Національного заповідника «Замки Тернопілля» відбулася в Збаразькому замку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наш заповідник було створено на початку 1990-х на основі архітектурного комплексу Збаразького замку XVII століття, церкви Преображення Господнього 1600 року, інших пам’яток національного та місцевого значення. Згодом сюди увійшли Вишневецький архітектурно-ландшафтний комплекс, замки в різних куточках краю. За час діяльності заповідника у ньому побувало понад 1 млн туристів», - розповів кореспонденту агентства генеральний директор заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура.

Нині заповідник – визнаний центр наукової, дослідницької, виставкової та екскурсійної діяльності західного регіону України.

Читайте також: Дніпро кличе на "лютий" фестиваль

Тут працюють науково-методична та реставраційні ради, діють реставраційна майстерня, велика наукова бібліотека.

Лише в головному замку – Збаразькому – нараховується майже 30 виставкових залів, два з яких відкрили напередодні. Для відвідувачів замку облаштовано експозиції з археології, етнографії, давніх ремесел, зброї, творів сакрального мистецтва, нумізматики, працює органна зала.

В межах 25-річчя з часу утворення Національного заповідника «Замки Тернопілля» відбулася науково-практична конференція, реконструкція боїв за Збаразький замок під час Визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького у середині XVII століття, відкрито виставку живопису заслуженого художника України Миколи Шевчука з Тернопільщини.

Фото: Олег Снітовський/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-