На католицьке Різдво найкраще їхати на Закарпаття — експерт з туризму

На католицьке Різдво найкраще їхати на Закарпаття — експерт з туризму

Укрінформ
На Закарпатті туристи під час святкування Різдва за західним християнським обрядом – 24-25 грудня – можуть сповна поринути у католицькі традиції, насолодитися ексклюзивними національними святвечірніми наїдками, послухати колядок.

Про це експерт з туризму Федір Шандор розповів в коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Закарпаття — найкращий варіант для туру на католицьке Різдво в Україні. Тут компактно проживає велика угорська меншина, це понад 100 тисяч чоловік, також — словаки та шваби (німці), які відзначають Різдво 25 грудня разом із усім католицьким світом. Дуже добре, що цьогоріч ці дати — вихідні дні, відтак на Закарпатті очікують напливу туристів: чимало фірм замовили корпоративи, багато туристів їдуть у приватних поїздках", - зазначив Шандор.

Зі свого боку експерт радить їхати на Берегівщину та зупинятися в приватних садибах зеленого туризму в місцевих угорців.

"Це відпочинок в термалах, дегустації у винних підвалах, а потім — святвечір в угорській родині біля каміну, з традиційними стравами та угорськими колядками. У туристів буде маса позитивних, теплих вражень", - каже він.

Читайте також: На свята курсуватиме вже 29 додаткових поїздів

Як дізнався Укрінформ, вартість такого туру на три дні зі столиці стартує від 2,5 тис. грн для дорослого.

Також Шандор радить відвідати Ужгород, село Сторожниця, Тур'ї Ремети на Перечинщині — тут компактно проживає словацька меншина, яка також святкує католицьке Різдво.

На Мукачівщині можна вивчити ці традиції у закарпатських німців (швабів) — вони компактно проживають у селах Павшино та Шенборн біля Мукачева.

Нагадаємо, цьогоріч 24 та 25 грудня задля святкування католицького Різдва в Україні будуть вихідними днями.

На Закарпаття можна добратися власною автівкою міжнародною трасою Київ-Чоп або залізницею. Для зручності туристам Укрзалізниця запустила на свята додаткові поїзди на Закарпаття. Квиток в один бік коштує близько 500 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-