Центр реабілітації диких тварин не пускатиме туристів без екскурсовода

Центр реабілітації диких тварин не пускатиме туристів без екскурсовода

Укрінформ
Галицький національний природний парк, що на Івано-Франківщині, заборонив вільне перебування відвідувачів у Центрі реабілітації диких тварин. Відтепер потрапити туди можна тільки в складі групи з екскурсією та в супроводі екскурсовода.

Як пояснив директор Центру Володимир Бучко в коментарі ресурсу kurs.if.ua, нововведення має підвищити комфорт як тварин, так і туристів. 

"Центр реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку в першу чергу створювався для блага тварин, хоча і має надзвичайно велике значення для розвитку туризму в регіоні, бо певною мірою виконує функції зоопарку. Основною особливістю Центру є те, що він слугує лікувально-відновлювальним закладом і для багатьох тварин, яких тут лікують і реабілітовують, антропогенний тиск шкідливий", – сказав Бучко.

Крім того, зауважив очільник установи, в Центрі є багато небезпечних звірів (олень, ведмеді, вовк та ін.). Без нагляду відвідувачі часто порушують правила поведінки: галасують, вилізають на огорожі вольєрів, тягнуться до електроогорожі, кидають у вольєри заборонені речі і годують тварин, незважаючи на попереджувальні знаки.

Читайте також: Релакс біля Галича, або Чому зоопарки мають залишитись у минулому

"В обслуговуванні туристичних груп, які супроводжуватиме під пильним наглядом екскурсовод, бачу тільки позитив. Ми дамо відвідувачам певні знання, забезпечимо комфорт для них і для наших пацієнтів", – обґрунтував обмеження Бучко.

В еколого-освітньому туристичному комплексі Галицького НПП встановили такий графік проведення екскурсій:

  • 1 екскурсія – 09.00-10.00;
  • 2 екскурсія – 10.00-11.00;
  • 3 екскурсія – 11.00-12.00;
  • 4 екскурсія – 12.00-13.00;
  • 5 екскурсія – 13.00-14.00;
  • 6 екскурсія – 15.00-16.00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-