Ужгород прийме перший на Закарпатті фестиваль пряників

Ужгород прийме перший на Закарпатті фестиваль пряників

Укрінформ
У місті Ужгород із 15 до 17 грудня триватиме перший Закарпатський фестиваль пряників. 

Про це повідомляється на офіційному туристично-інформаційному порталі Закарпаття.

Як анонсують організатори, дійство відбудеться в культурно-історичному центрі "Совине гніздо". До створення свята запрошують виробників, майстринь і майстрів, кондитерів, аматорів, батьків з дітьми та усіх охочих.

"Щоб взяти участь, випікайте пряничні будиночки або інші вироби та приносьте їх до пунктів збору. А вже з 15-17 грудня їх побачить уся країна", - йдеться в публікації.

Зазначається, що у заходу вже є свій символ – ведмедик на ім'я Ферко й перша представлена на конкурс солодка хатинка. Серед усіх наданих на фестиваль робіт буде визначена найгарніша. Переможцям конкурсу організатори обіцяють цінні призи.

Читайте також: Перші в Україні геотермальні аквапарки відкриють на Закарпатті

Крім того, в межах фестивалю буде проведено низку майстер-класів із виготовлення пряників для дорослих і дітей, організовано благодійний аукціон, діятимуть сімейне кафе й фотозони. Вхід – безкоштовний.

Довідково. Поява пряника тісно пов'язана з розповсюдженням вирощування жита та випіканням хліба. Про печиво з медом (прадавні пряники) знали вже в Стародавньому Єгипті. У Стародавньому Римі їх називали "panus mellitus" і випікали з медом.

На теренах Київської Русі пряники отримали назву "медовий хліб". Він відомий з ІХ століття. В цей хліб додавали рослинні соки, подрібнене коріння, а потім і прянощі, які завозили з країн Близького Сходу і навіть Індії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-