Славутич готується до

Славутич готується до "радіоактивного" фестивалю

Укрінформ
У Славутичі Київської області наприкінці літа відбудеться перший міжнародний фестиваль CHERNOBYLing, офіційною мовою спілкування якого буде англійська.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила начальник відділу інформації та зв'язків із громадськістю Славутицької міської ради Тетяна Бойко.

"Перший міжнародний благодійний фестиваль урбексу, геокешінгу, мистецтва та фотографії CHERNOBYLing пройде у Славутичі з 30 серпня по 1 вересня. Метою заходу є відродження життя в Чорнобильській зоні відчуження та допомога самоселам. Офіційною мовою спілкування на фестивалі буде англійська. Це буде пілотний проект, побачимо, що з цього вийде", - сказала вона.

За словами Бойко, засновниками "радіоактивного" фесту є геокешер із Чехії Маріан Хезко, український дигер Влад Вознюк та британська художниця Клер Ей Бейкер. Відвідувачам вони запропонують цікаву програму з майстер-класами, лекціями, геокешінгом, виступами гуртів з України, Польщі, Словаччини, Великої Британії, фотовиставками, екскурсіями Славутичем, дискотеками та вечірками. Щодня охочим пропонуватиметься поїздка до зони відчуження.

Читайте також: "Сіверські вікінги" зберуть історичних реконструкторів у Чернігові

Вхід на фестиваль буде платним. Усі зібрані кошти організатори передадуть самоселам Чорнобильської зони.

З детальною інформацією про захід можна ознайомитися на його офіційному сайті.

Урбекс - це вид індустріального туризму, що базується на міських дослідженнях напівзруйнованих, покинутих будівель та будмайданчиків. Підвидом урбексу є атомний туризм. Його поціновувачі їздять за гострими відчуттями в Хіросіму, Нагасакі, Прип’ять, на Чорнобильську АЕС та інші сумнозвісні місця.

Геокешінг - гра із застосуванням GPS, яка полягає у пошуку схованок зі скарбами, створених іншими учасниками розваги.

Дигери - індустріальні туристи, які досліджують підземні тунелі та комунікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-