Apple розробляє персональних роботів-помічників для дому

Apple розробляє персональних роботів-помічників для дому

Укрінформ
Після відмови від вартісного, але провального проєкту зі створення електрокара, американська компанія Apple Inc. продовжила пошуки нового революційного продукту та зосередилась на робототехніці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За словами співрозмовників, обізнаних із ситуацією, у Apple є спеціальні команди, які досліджують розвиток персональної робототехніки – галузі, що потенційно може стати одним з "наступних великих проєктів" компанії.

Наразі проєкти компанії, що стосуються робототехніки, перебувають на дуже ранніх стадіях, втім вже відомо про деякі з розробок. Зокрема, йдеться про мобільного робота, що виконуватиме функції домашнього помічника. Також у розробці – настільний пристрій для переміщення екрана, який, ймовірно, використовуватимуть для покращення сервісу відеодзвінків.

Роботи, яких розробляє Apple, можуть пересуватися самостійно та використовувати алгоритми для навігації. Також частина інженерів компанії, які працювали над електрокаром, тепер приєдналася до команд робототехніки.

Читайте також: Apple планує у травні представити нові iPad - Bloomberg

Робота над робототехнікою ведеться у відділі апаратної інженерії Apple та його групі штучного інтелекту і машинного навчання, якою керують Джон Джаннандреа, Метт Костелло та Браян Лінч — керівники, які зосереджені на продуктах для дому, вони ж керували розробкою обладнання. 

Тим не менш, компанія Apple поки не взяла на себе жодних зобов’язань щодо жодного проєкту, і робота все ще перебуває на ранній стадії дослідження.

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія Apple Inc. планує на початку травня презентувати нові довгоочікувані планшети iPad.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-