Samsung заявив про десятикратне зростання прибутку

Samsung заявив про десятикратне зростання прибутку

Укрінформ
Компанія Samsung Electronics повідомила про 10-кратне зростання операційного прибутку в першому кварталі, що пов’язують із відновленням цін на чипи після суттєвого за останні десятиліття спаду.

Про це повідомляє Financial Times, передає Укрінформ.

Компанія повідомила у п'ятницю, що операційний прибуток, за попередніми даними, за перші три місяці цього року зріс на 931%, до 6,6 трлн вон ($4,9 млрд). За даними LSEG SmartEstimates, цей показник виявився кращим за очікування аналітиків, які прогнозували 5,7 трлн вон. Продажі зросли на 11,4% до 71 трлн вон порівняно з попереднім роком.

За даними постачальника даних TrendForce, ціни на флеш-чипи Dram зросли приблизно на 20% у першому кварталі, тоді як ціни на флеш-чипи Nand зросли на 23-28%.

Аналітики прогнозують, що чип-підрозділ Samsung отримає операційний прибуток у розмірі близько 900 млрд вон у першому кварталі, порівняно з операційним збитком у розмірі 2,2 трлн вон у грудні.

Докладний звіт компанія представить 30 квітня.

Акції Samsung також зросли завдяки послабленню занепокоєння щодо її конкурентоспроможності у сфері чипів пам’яті з високою пропускною здатністю (HBM).

Samsung наполегливо намагається наздогнати конкурентів у виробництві чипів, що використовуються в ШІ, оскільки вона відстала від вітчизняного конкурента SK Hynix у масовому виробництві найсучасніших HBM-чипів, пише видання.

Читайте також: Samsung представив компактний планшет для роботи й для розваг

Високі прибутки Samsung також зумовлені високими продажами її новітніх смартфонів зі штучним інтелектом. У січні компанія випустила свої телефони на базі Android Galaxy S24, із функціями генеративного ШІ, що допомогло Samsung повернути собі перше місце у світових продажах смартфонів у лютому.

Як повідомляв Укрінформ, Південнокорейська компанія Samsung Electronics заявила про розробку мікросхем пам’яті з високою пропускною здатністю (High Bandwidth Memory, HBM) п’ятого покоління.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-