КНДР хоче цьогоріч запустити ще кілька супутників-шпигунів - ЗМІ

КНДР хоче цьогоріч запустити ще кілька супутників-шпигунів - ЗМІ

Укрінформ
Північна Корея планує цього року запустити на навколоземну орбіту кілька нових розвідувальних супутників.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap.

У повідомленні KCNA наводяться слова заступника директора Національного управління аерокосмічних технологій КНДР Пак Кьон Су, який підтвердив плани Пхеньяна стосовно супутників-шпигунів.

«Успішний запуск розвідувального супутника «Малліган-1» (Malligyong-1) минулого року дозволив істотно просунутись у національних оборонних можливостях, і цього року також очікується кілька запусків», - сказав Пак.

Він додав, що Північна Корея прагне використовувати супутників для різних цілей, таких як сільське господарство, моніторинг атмосфери та запобігання катастрофам.

Північна Корея повідомила про успішний запуск «Малліган-1» у листопаді минулого року після двох невдалих спроб у травні та серпні. Наприкінці року лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що країна планує вивести на орбіту ще три супутники-шпигуни.

Військові Південної Кореї минулого тижня повідомили, що КНДР нещодавно встановила захисні екрани навколо стартового майданчика, звідки може відбутись запуск нового супутника «Тунчан-жі» (Tongchang-ri), аби сторонні не могли спостерігати за цим місцем, що може вказувати на продовження підготовки до його запуску.

Міністерство об’єднання Південної Кореї, відповідальне за міжкорейські справи, заявило, що уряд країни тісно співпрацює зі Сполученими Штатами для моніторингу ключових об’єктів КНДР на наявність будь-яких ознак підготовки космічних запусків.

Читайте також: Корея планує запустити до 60 малих супутників-шпигунів для моніторингу КНДР

«Незалежно від цілей, які заявляє Північна Корея, будь-який запуск супутника ракетою-носієм, що використовує технологію балістичних ракет, є явним порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН», - заявив речник відомства Ку Бьон Сам на пресбрифінгу.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Південної Кореї Сін Вон-сік заявив, що запущений КНДР у космос її перший супутник-шпигун «Малліган-1» майже три місяці не демонструє жодних ознак активності і просто обертається на навколоземній орбіті.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-