Бойовий безпілотник Bayraktar TB3 здійснив 27-годинний політ

Бойовий безпілотник Bayraktar TB3 здійснив 27-годинний політ

Відео
Укрінформ
Бойовий безпілотник Bayraktar TB3 пройшов випробування на витривалість, здійснивши 27-годинний політ.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення компанії Baykar у соцмережі Х.

“26-й політ. Тест на витривалість з ASELFLIR-500 (оптично-електронна система розробки турецької компанії Aselsan - ред.) склав 27 годин. Загальний льотний час: 224 години”. - повідомили в компанії.

Як зазначає CNN Türk, за час перебування в повітрі Bayraktar TB3 подолав загальну відстань 4,6 тисяч км. Як зазначають в компанії Baykar, бойовий безпілотник Bayraktar TB3 здатний здійснювати зліт і посадку на авіаносці з короткою злітно-посадковою смугою. Окрім завдань розвідки та спостереження, він може вражати цілі ракетами, розміщеними під його крилами.

Особливістю конструкції безпілотника є його складні крила, що дозволяє використання на авіаносцях. Розмах крил складає 14 метрів, довжина БПЛА 8,35 м, висота 2,6 м. Максимальна злітна вага - 1450 кг. Крейсерська швидкість - 125 вузлів, максимальна -160 вузлів. Вантажопідйомність 280 кілограмів. Тривалість роботи Bayraktar TB3 без дозарядки понад 24 годин.

Читайте також: У Туреччині розробили загоризонтний протичовновий гідролокатор

Безпілотник здатен здійснювати автономні зліт і посадку, ним можна віддалено керувати на значних відстанях завдяки можливостям зв’язку в режимі прямої видимості та поза межами прямої видимості.

Як повідомляв Укрінформ, на початку листопада минулого року Bayraktar TB3 пройшов 4-годинне льотне випробування. У грудні налітав вже 12 годин.

Фото: CNN Türk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-