Водневий поїзд швейцарської компанії проїхав без дозаправлення 2,8 тисячі кілометрів

Водневий поїзд швейцарської компанії проїхав без дозаправлення 2,8 тисячі кілометрів

Укрінформ
Поїзд на водневому паливі модифікації Flirt H2, спроєктований і побудований швейцарським концерном Stadler, подолав на базі випробувального центру в американському штаті Колорадо без дозаправляння 2 803 кілометри.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті швейцарської компанії.

"Компанія Stadler рада повідомити про свій запис у базі даних Книги рекордів Гіннеса. FLIRT H2 досяг світового рекорду за найдовшу відстань у 2 803 кілометри (1 741,7 милі), яку пасажирський потяг на водневому паливі проїхав без дозаправлення або підзарядки“, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанія Stadler вперше представила Flirt H2 громадськості на виставці InnoTrans у Берліні у 2022 році. Інноваційні рішення були спочатку ретельно протестовані у Швейцарії, а нещодавно і на спеціальному випробувальному майданчику в штаті Колорадо (США).

Читайте також: Словацька компанія продала Китаю технології автомобіля-літака

"Світовий рекорд розпочався ввечері 20 березня 2024 року, коли поїзд проїхав перші кола тестової траси. Команди експертів від Stadler та ENSCO продовжили роботу вночі та наступного дня позмінно і завершили успішне випробування 22 березня 2024 року о 17:23 за середньоєвропейським часом (23 березня 2024 року о 00:23 за центральноєвропейським часом). Загалом поїзд подолав 2 803 кілометри (1 741,7 милі) за 46 годин на одному баку пального", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у грудні 2021 року поїзд компанії Stadler моделі FLIRT Akku, який працює на акумуляторних батареях, встановив світовий рекорд на найдовшу поїздку поїздом на чистих акумуляторах, проїхавши 224 кілометри в Німеччині.

Фото з сайту stadlerrail.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-