Індія почала будівництво трьох заводів із виробництва чипів

Індія почала будівництво трьох заводів із виробництва чипів

Укрінформ
Уряд Індії запустив проєкт вартістю близько 15 мільярдів доларів із будівництва трьох заводів для виробництва напівпровідникових інтегральних мікросхем.

Про це оголосив прем’єр-міністр країни Нарендра Моді під час онлайнцеремонії закладки нових підприємств, передає Укрінформ із посиланням на Hindustan Times.

У своєму виступі Моді заявив про плани прискорити виробництво індійських напівпровідників та пообіцяв, що Індія незабаром стане світовою державою в цьому високотехнологічному секторі.

Головним підрядником проєкту стане одна з найбільших промислових груп Індії Tata Group, до якої входять компанії в галузі зв’язку та інформаційних технологій, машинобудування, виробництва матеріалів, сфери послуг, енергетики, споживчих продуктів і хімічних речовин.

Передбачається, що Tata Group спільно з великим тайванським виробником чипів збудує фабрику з виробництва мікросхем у західному штаті Гуджарат, яка стане першим у країні підприємством, де вироблятимуть напівпровідники.

Інша компанія з цієї ж промислової групи побудує завод зі складання та випробування напівпровідників у північно-східному штаті Ассам.

Ще один завод, де складатимуть і випробовуватимуть чипи, створить індійський виробник електрообладнання CG Power and Industrial Solutions Limited спільно з японською Renesas Electronics у штаті Гуджарат.

За розрахунками індійського уряду, загальні інвестиції в три проєкти складуть понад 1,25 трлн рупій, або близько 15 млрд доларів.

Читайте також: Посол: Україна і партнери шукають механізми контролю над постачанням чипів до РФ

Про заплановані дати завершення будівництва й початку роботи нових заводів наразі не повідомляється.

Як повідомляв Укрінформ, найбільша у світі монопрофільна незалежна компанія із виробництва напівпровідників TSMC, яка розташована на Тайвані, заявила про будівництво вже другого заводу в Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-