Apple у Європі дозволить завантажувати додатки на iPhone з вебсайтів

Apple у Європі дозволить завантажувати додатки на iPhone з вебсайтів

Укрінформ
Компанія Apple заявила, що користувачі iPhone у Європейському Союзі зможуть завантажувати програми з вебсайтів, а не тільки через App Store або додатки конкуруючого вебмагазину.

Про це повідомляє CNBC, передає Укрінформ.

Така можливість з’явиться уже цієї весни і вимагатиме від розробників додатків відповідати певним критеріям, наприклад, мати додаток з більш ніж 1 мільйоном завантажень в Європі.

Apple заявила, що компанії також зможуть пропонувати вебмагазини додатків для iPhone, за умови, що ті пропонуватимуть доступ лише до додатків однієї компанії.

У компанії додали, що розповсюдження додатків безпосередньо з вебсайту вимагає "відповідальності та нагляду за взаємодією з користувачем, зокрема можливості керувати програмами та надавати підтримку клієнтів і повертати кошти".

Apple, як і раніше, планує стягувати плату в розмірі п'ятдесяти євроцентів за завантаження додатків за межами App Store, включаючи завантаження вебдодатків.

Компанія заявила, що на Європу припадає близько 7% доходів Apple від App Store.

Читайте також: Apple виплатить у Канаді понад $11 мільйонів за навмисне сповільнення iPhone

Раніше Apple роками боровся проти завантаження додатків для iPhone з інтернету, посилаючись на проблеми безпеки та право Apple диктувати свій користувацький досвід. Проте Закон про цифрові ринки ЄС (DMA) змусив Apple вносити зміни до бізнес-процесів App Store.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія має намір оштрафувати компанію Apple на суму близько 500 мільйонів євро за ймовірні порушення антимонопольного законодавства ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-