Компанія Маска xAI випустить чат-бот Grok з відкритим кодом

Компанія Маска xAI випустить чат-бот Grok з відкритим кодом

Укрінформ
Мільярдер Ілон Маск заявив у понеділок, що його стартап штучного інтелекту xAI випустить цього тижня чат-бот Grok з відкритим вихідним кодом.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

"Цього тижня xAI відкриє вихідний код Grok", - заявив Маск у своєму дописі в соцмережі Х.

Цей крок може надати громадськості вільний доступ до експериментів з кодом, що лежить в основі технології, і поставить xAI в один ряд з такими компаніями, як Meta і французька Mistral, які мають власні моделі ШІ з відкритим кодом. Google також випустила модель ШІ під назвою Gemma, яку зовнішні розробники можуть потенційно модифікувати відповідно до своїх потреб.

Хоча технології з відкритим кодом можуть допомогти прискорити інновації, деякі експерти попереджають, що моделі ШІ з відкритим кодом можуть бути використані терористами для створення хімічної зброї або навіть для розробки свідомого суперінтелекту, непідконтрольного людині.

Читайте також: В OpenAI вважають помстою позов Маска проти компанії

Маск запустив xAI минулого року, як альтернативу OpenAI і Google, щоб створити, за його словами, "максимально правдивий ШІ". У грудні стартап запустив Grok для передплатників Premium+ в X.

Як повідомляв Укрінформ, компанії Мета Platforms та IBM створили коаліцію (AI Alliance) з понад 50 компаній, що займаються штучним інтелектом, та дослідницьких установ, які просувають ШІ-модель з відкритим кодом.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-