У «Дії» з’явиться чат-бот на основі штучного інтелекту «Надія»

У «Дії» з’явиться чат-бот на основі штучного інтелекту «Надія»

Укрінформ
Мінцифри готує до запуску AI-помічника у застосунку «Дія» для спілкування з клієнтами у чаті.

Про це повідомив в Телеграмі віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Одна з ідей, над якою працюємо, — помічник на основі штучного інтелекту, який допоможе контактному центру відповідати на звернення. Помічника зватимуть Надія. Це буде чатбот нового покоління, який у чаті спілкуватиметься людяною мовою й допоможе розв’язати нескладну проблему», - йдеться в повідомленні.

За словами Федорова, для створення AI-помічника в міністерстві використовують технологічне рішення від однієї з провідних міжнародних компаній. Основними перевагами чатбота будуть швидкість відповіді та економія часу й ресурсів команди підтримки «Дії».

«Зараз якість відповідей AI-помічника мене влаштовує на 80%, буде краще. Плюс не зовсім влаштовує швидкість відповідей. Працюємо й над цим. Це буде революційна технологія не тільки для України, а й для урядів усього світу», - додав віцепрем’єр.

Читайте також: Через «Дію» продали вже понад 22 тисячі автомобілів

Як повідомлялося, у Міністерстві цифрової трансформації розпочали модернізацію порталу «Дія»; до кінця року планують його повністю адаптувати під вимоги цифрової доступності, в тому числі для людей із вадами зору та слуху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-