Nokia запускає ШI-помічника для підвищення продуктивності на виробництві

Nokia запускає ШI-помічника для підвищення продуктивності на виробництві

Укрінформ
Фінська компанія Nokia представила інструмент MX Workmate на основі ШІ, який допомагатиме працівникам на виробництві, зокрема попереджатиме про несправність обладнання.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

MX Workmate розширить технології Nokia на основі генеративних великих мовних моделях ШІ (LLM), які використовуються промисловими споживачами.

Інструмент також зможе генерувати текст, схожий на людський. Це можуть бути ранні попередження про несправність обладнання і рекомендації для їх ремонту, рішення для підвищення якості і швидкості виробництва або інформуванням про нещасні випадки.

Nokia вже постачає технології 4G і 5G, які дозволяють здійснювати внутрішній зв'язок або допомагають промисловим компаніям підключатися до даних з датчиків машин. Тепер же з’явився помічник, який допоможе працівникові розібратися в усіх цих даних.

Керівник відділу маркетингу корпоративних рішень Nokia Стефан Дойбл зазначив, що Nokia розгортає цей інструмент, оскільки підприємства стикаються з нестачею кваліфікованих кадрів.

Читайте також: Apple представила нову ШІ-модель для обробки світлин

За його словами, деякі аспекти, зокрема боротьба з "галюцинаціями" ШІ, все ще перебувають на стадії дослідження, і на початковому етапі будуть передбачені певні запобіжники, наприклад, людина перевірятиме правильність підказок ШІ.

"Можливо, пройде рік, півтора, перш ніж ми побачимо перше реальне впровадження", - сказав Дойбл.

Як повідомляв Укрінформ, Nokia оголосила про запуск платформи Network As Code. Вона пропонує розробникам спрощені мережеві функції у вигляді програмного коду, який легко інтегрується у програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-