Tesla у січні продала лише одне авто у Південній Кореї

Tesla у січні продала лише одне авто у Південній Кореї

Укрінформ
Tesla продала лише один електроавтомобіль у Південній Кореї в січні, оскільки на попит вплинула низка факторів: від проблем з безпекою до ціни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що компанія Ілона Маска продала один позашляховик Model Y у перший місяць року. Січень 2024 року став для компанії Tesla найгіршим місяцем за обсягами продажів з липня 2022 року, коли автовиробник не продав жодного автомобіля у Південній Кореї, свідчать дані дослідника Carisyou, який базується у Сеулі, та Міністерства торгівлі Південної Кореї.

За даними Carisyou, кількість нових електромобілів, зареєстрованих у Південній Кореї, у січні впала на 80% у всіх автовиробників порівняно із груднем.

Читайте також: Tesla виплатить $1,5 мільйона за порушення правил поводження з небезпечними відходами

Виробники автомобілів зіткнулися з уповільненням попиту на електромобілі у країні, оскільки вищі відсоткові ставки та інфляція спонукають споживачів скорочувати витрати. Водночас знижують попит на електрокари і занепокоєння щодо загоряння акумуляторів та нестачі швидких зарядних пристроїв.

За словами Лі Ханг-Ку, керівника Інституту автомобільної конвергентної технології Чонбук, багато з перших клієнтів автовиробників вже придбали електромобілі, тоді як масовий споживач поки не прагне купувати електричні автівки. Він сказав, що популярності Tesla заважає також зв’язки компанії з Китаєм.

Лі додав, багато людей у Південній Кореї не купують автомобілі у січні, тому що чекають оголошення уряду про субсидії. Це твердження підтвердили у корейському офісі Tesla.

Читайте також: Tesla планує почати виробництво нового електрокара в середині 2025 року - Reuters

Як повідомлялося, Tesla повідомила про рекордний обсяг поставок електромобілів в останньому кварталі 2022 року, однак він виявився меншим, ніж очікували аналітики.

Раніше стало відомо, що Tesla відкликає 2,2 мільйона автомобілів у Сполучених Штатах через неправильний розмір символів сигнальних ламп на панелі приладів, що підвищує ризик аварії на дорозі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-