Hubble виявив яскраву групу галактик, що «об'єдналися» навколо чорної діри

Hubble виявив яскраву групу галактик, що «об'єдналися» навколо чорної діри

Укрінформ
Космічний телескоп NASA Hubble виявив групу галактик LEDA 60847, що взаємодіють між собою.

Про це йдеться на сайті Nasa, передає Укрінформ.

LEDA 60847 класифікується як активне галактичне ядро, або AGN. Воно має надмасивну чорну діру в центральній частині галактики, яка накопичує матерію. AGN поширює випромінювання в усьому електромагнітному спектрі і світить надзвичайно яскраво.

Зазначається, що вивчаючи потужні надмасивні чорні діри, які знаходяться відносно близько, астрономи можуть краще зрозуміти, як вони ростуть і впливають на галактики.

Це зображення LEDA 60847 поєднує ультрафіолетові, видимі та близькі до інфрачервоних дані. Ультрафіолетове світло відслідковує світіння зоряних розплідників і використовується для виявлення найгарячіших зірок. Видиме світло показує зорі та речовину з помірною температурою, а також те, як все це виглядало б для наших очей.

Читайте також: Hubble показав спіральну галактику в сузір'ї Зайця

Злиття галактик є відносно поширеним явищем. Більшість великих галактик є результатом злиття менших галактик. Наприклад, Чумацький Шлях містить сліди інших галактик, що вказує на те, що він також є результатом минулих злиттів. Астрономи вважають, що в даний час відбувається злиття від 5% до 25% всіх галактик.

Як повідомляв Укрінформ, космічний телескоп Hubble сфотографував спіральну галактику IC 438, розташовану в сузір'ї Зайця.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-