Японський зонд втратив живлення після посадки на Місяць

Японський зонд втратив живлення після посадки на Місяць

Укрінформ
Японський зонд SLIM втратив живлення за кілька годин після успішної посадки на Місяць у п’ятницю, оскільки не зміг генерувати електроенергію від Сонця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo із посиланням на заяву Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA).

У JAXA зазначили, що їм вдалося отримати дані щодо подробиць приземлення посадкового модуля SLIM. Виявилося, що вбудована система виробництва сонячної енергії посадкового модуля не працює, тому що його панелі не були належним чином спрямовані на Сонце, а акумулятор розрядився близько 3 години ночі у суботу, приблизно через 2 години 40 хвилин після приземлення на супутник.

Читайте також: NASA відкладає висадку астронавтів на Місяць до осені 2026 року

Враховуючи ймовірність того, що система може почати функціонувати, як тільки Сонце почне світити із заходу Місяця, агентство готується до перезавантаження SLIM.

Як повідомляв Укрінформ, SLIM був запущений у вересні 2023 року разом із рентгенівським космічним телескопом XRISM.

25 грудня японський місячний посадковий модуль SLIM (Smart Lander for Investigating Moon) увійшов до орбіти Місяця перед посадкою на супутнику Землі. 28 грудня SLIM передав на Землю перші знімки Місяця.

19 січня SLIM сів на Місяць, однак його функціонування залишалося під питанням.

Фото: JAXA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-