OpenAI заборонила використовувати свої ШІ-технології у політичних кампаніях

OpenAI заборонила використовувати свої ШІ-технології у політичних кампаніях

Укрінформ
Компанія штучного інтелекту OpenAI заборонила використовувати свої технології у політичних кампаніях та лобіюванні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Washington Post.

OpenAI заявила у блозі в понеділок, що не дозволятиме людям використовувати свої ШІ-технології для створення програм для політичних кампаній та лобіювання, щоб перешкодити голосуванню людей або поширенню дезінформації про процес голосування.

«Ми працюємо над тим, щоб передбачити та запобігти відповідним зловживанням - таким як оманливі «дипфейки», масштабні операції впливу або чатботи, які видають себе за кандидатів», - йдеться у блозі.

Окрім цього, в компанії оголосили, що «на початку цього року» почнуть розміщувати вбудовані водяні знаки на зображеннях, створених за допомогою генератора зображень DALL-E.

Читайте також: Вчені розробили технологію на основі ШІ, яка може імітувати почерк людини

Заходи OpenAI з’явилися після того, як інші технологічні компанії оновили свою політику щодо виборів, аби впоратися із бумом штучного інтелекту. Наприклад, у грудні компанія Google заявила, що обмежить тип відповідей, які її ШІ-інструменти дають на запитання, пов’язані із виборами. В компанії також завили, що вимагатимуть від політичних кампаній, які купують у Google рекламу, повідомляти, коли вони використовують ШІ.

Як повідомлялося, на початку січня компанія OpenAI змінила політику використання своєї технології у військових цілях, видаливши формулювання про відповідну заборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-