Китай став першою країною світу з більш як 4 мільйонами внутрішніх патентів на винаходи

Китай став першою країною світу з більш як 4 мільйонами внутрішніх патентів на винаходи

Укрінформ
У Китаї на кінець минулого року зареєстровано приблизно 4,02 мільйони внутрішніх дійсних патентів на винаходи, що робить його першою країною в світі, яка володіє понад 4 мільйонами такого виду патентів.

Про це повідомив заступник голови Національного управління інтелектуальної власності КНР (NIPA) Ху Веньхуей, передає Укрінформ із посиланням на CGTN.

За словами Ху, понад 40% від загальної кількості припадає на патенти високої вартості, що свідчить про бурхливий розвиток у Китаї новітніх технологій та значний внесок країни в глобальний інноваційний прогрес.

За даними NIPA, китайські високотехнологічні підприємства разом із малими й середніми технологічними компаніями володіють 2,13 мільйона або понад половиною патентів, що на 24% більше в порівнянні з 2022 роком.

Загальна ж кількість дійсних патентів на винаходи в Китаї наразі перевищила 4,99 мільйона, а кількість діючих торгових марок у країні склала 46,15 мільйона.

Читайте також: Китай запустив у космос найпотужнішу у світі твердопаливну ракету

Лише минулого року в Китаї видано 921 тис. патентів на винаходи і близько 74 тис. міжнародних патентних заявок прийнято до розгляду в рамках системи Договору про патентну кооперацію (Patent Cooperation Treaty, PCT) та зареєстровано близько 4,38 мільйона торгових марок.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Китаю Лі Цян під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявив, що економіка країни стабільно розвивається і минулого року зросла на близько 5,2%, перевищивши початкові очікування уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-