Lamborghini вперше продала понад 10 тисяч авто за рік

Lamborghini вперше продала понад 10 тисяч авто за рік

Укрінформ
Голова та виконавчий директор Automobili Lamborghini S.p.A. Стефан Вінкельманн заявив, що італійський виробник розкішних спортивних автомобілів минулого року вперше продав понад 10 000 автомобілів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Я неймовірно гордий оголосити, що ми досягли ще однієї історичної віхи», — заявив Вінкельманн.

Завдяки успіху продажів позашляховика Urus, який зараз коштує понад 230 000 євро (250 000 доларів США), Lamborghini останніми роками розширила виробництво, покладаючись на солідний попит з боку заможних любителів автомобілів.

Виробник автомобілів й дочірня компанія німецького Volkswagen поставив загалом 10 112 спортивних автомобілів і позашляховиків Lamborghini минулого року, порівняно з понад 9 200 автомобілями у 2022 році.

Зазначається, що Європа, Близький Схід і Африка були регіонами, де спостерігалося найбільше зростання поставок Lamborghini минулого року - зі збільшенням на 14% до майже 4 000 автомобілів.

Читайте також: Lamborghini представила два нові спорткари

Продажі в американському регіоні зросли на 9% до 3 465, тоді як в Азійсько-Тихоокеанському регіоні вони зросли на 4% до 2 660.

Конкурент Ferrari, який пізніше цього року оприлюднить дані за 2023 рік, включаючи дані про продажі автомобілів, поставив понад 13 200 автомобілів у 2022 році.

Як повідомляв Укрінформ, італійський автовиробник Lamborghini у вівторок, 5 грудня, уклав угоду із профспілками про запровадження чотириденного робочого тижня для своїх працівників виробничих професій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-