Apple обігнала Samsung на світовому ринку смартфонів

Apple обігнала Samsung на світовому ринку смартфонів

Укрінформ
Компанія Apple вперше обійшла Samsung на світовому ринку смартфонів за підсумками 2023 року і стала його лідером.

Про це йдеться у звіті Міжнародної корпорації даних (IDC), передає Укрінформ. 

Востаннє Samsung поступалася лідерством 2010 року, коли третина ринку належала Nokia.

Загалом світовий ринок смартфонів зазнає труднощів, але швидко рухається до відновлення. За даними IDC, світові поставки смартфонів зменшилися на 3,2%, досягнувши 1,17 мільярда одиниць у 2023 році. 

"У другій половині 2023 року ми спостерігали значне зростання з боку бюджетних гравців на базі Android, таких як Transition і Xiaomi, завдяки швидкому зростанню на ринках, що розвиваються. Але найбільшим переможцем, безумовно, є Apple", - сказала директор з досліджень у команді Worldwide Tracker компанії IDC Набіла Попал. 

За її словами Apple не тільки є єдиним гравцем у трійці лідерів, який демонструє щорічне позитивне зростання, а й вперше за всю історію посяде перше місце в рейтингу. 

"І це попри посилення регуляторних викликів та відновлення конкуренції з боку Huawei на найбільшому ринку Китаю. Тривалий успіх і стійкість Apple значною мірою зумовлені зростаючим попитом на преміум-пристрої, які зараз складають понад 20% ринку, що підживлюється агресивними пропозиціями trade-in і безвідсотковими планами фінансування", - заявила Попал.

Читайте також: Microsoft обігнала Apple у званні найдорожчої компанії світу

Віцепрезидент групи IDC Worldwide Mobility and Consumer Device Trackers Райан Рейт додав, що "Huawei повертається і швидко завойовує ринок Китаю, такі бренди, як OnePlus, Honor, Google та інші, випускають дуже конкурентоспроможні пристрої в нижньому ціновому діапазоні ринку". Крім того, все більшої популярності набувають складні пристрої та інтерес до можливостей штучного інтелекту на смартфонах. 

Як повідомляв Укрінформ, все більше китайських державних компаній та відомств почали забороняти своїм співробітникам користуватися технікою Apple та Samsung на робочих місцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-