Маск хоче збільшити свою долю в Tesla до 25%

Маск хоче збільшити свою долю в Tesla до 25%

Укрінформ
Гендиректор Tesla і SpaceX Ілон Маск, який також володіє соцмережею X заявив, що хоче отримати близько 25% пакета акцій у своєму бізнесі з виробництва й продажу електромобілів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

Згідно з даними в останній фінансовій звітності компанії за третій квартал 2023 року, Маск уже володіє приблизно 13% Tesla або приблизно 411 мільйонами акцій з 3,19 мільярда акцій компанії.

Читайте також: Маск вживає заборонені наркотики і це непокоїть керівників його компаній - WSJ

Це велика частка, особливо враховуючи те, що Маск продав частину своїх акцій Tesla на десятки мільярдів доларів у 2022 році в основному для фінансування викупу компанії Х (колишній Twitter) за 44 мільярди доларів США.

Тепер Маск прагне ще більше контролювати Tesla, аби більше впливати на розвиток компанії та протистояти іншим інвесторам.

Читайте також: У Китаї відкликають понад 1,6 мільйона проблемних електромобілів Tesla

«Мені незручно займатися ростом Tesla, щоб вона стала лідером у галузі ШІ та робототехніки, не маючи 25% голосів. Досить, щоб бути впливовим, але не настільки, щоб мене не можна було скинути», - написав він у понеділок у соцмережі Х.

У Tesla не відразу відповіли на запит про коментар.

Як повідомляв Укрінформ, за даними американських ЗМІ, мільярдер Ілон Маск вживає заборонені у США наркотики, що турбує керівників його компаній Tesla і SpaceX.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-