NASA виявило сигнал з-поза меж нашої галактики

NASA виявило сигнал з-поза меж нашої галактики

Укрінформ
Астрономи Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA) виявили несподіваний «сигнал», який надходить з-поза меж нашої галактики, і який вони не можуть пояснити.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Science Alert.

За словами Френсіса Редді з Центру космічних польотів ім. Годдарда NASA, це була «несподівана і поки що нез’ясована особливість за межами нашої галактики».

Вчені агентства аналізували дані гамма-телескопа Fermi Space Telescope за 13 років, коли помітили таємничий сигнал. Цей потужний телескоп може виявляти гамма-промені, які являють собою величезні спалахи енергійного світла у сотні мільярдів разів вищими за можливості зору людини. Вони часто виникають під час вибуху зірок або ядерного вибуху. Науковці натрапили на альтернативний сингал, шукаючи зовсім інше.

«Це абсолютно випадкове відкриття. Ми знайшли набагато сильніший сигнал і в іншій частині неба, ніж той, який ми шукали», – сказав Олександр Кашлінський, космолог з Університету Меріленда та Центру космічних польотів ім. Годдарда NASA, представляючи результати дослідження Американському астрономічному товариству.

Читайте також: Супутник NASA та ISRO досліджуватиме танення льодовиків Антарктиди

Вчені шукали одну із найстаріших властивостей гамма-випромінювання для створення перших атомів, відому як космічний мікрохвильове тло або КТМ. Астрономи зазвичай вважають, що цю структуру створює рух Сонячної системи.

Однак астрономи виявили сигнал, який надходив із подібного напрямку та з майже ідентичною величиною, що й інший незрозумілий об’єкт, який містив одні з найбільш енергійних космічних частинок, які вони коли-небудь виявляли.

«Ми знайшли гамма-диполь, але його пік знаходиться на південному небі, далеко від реліктового випромінювання, і його величина у 10 разів більша, ніж ми б очікували від нашого руху», – заявив Крім Шрейдер, астрофізик з Годдарда.

На думку вчених, це відкриття може бути пов’язане з космічним гамма-випромінюванням, яке спостерігала обсерваторія П’єра Оже в Аргентині у 2017 році, і що ці два явища можуть походити з одного невстановленого джерела, вважаючи на схожість їхніх структур.

Нагадаємо, телескоп Hubble зафіксував на одному знімку зіткнення двох галактик.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-