Місячний модуль згорить в атмосфері Землі, вважають розробники Peregrine

Місячний модуль згорить в атмосфері Землі, вважають розробники Peregrine

Укрінформ
Компанія-розробник Astrobotic заявила, що її приватний посадковий модуль Peregrine, що був нещодавно запущений на Місяць, згорить в атмосфері Землі після витоку палива.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

«Наша остання оцінка тепер показує, що космічний корабель на шляху до Землі, де він, ймовірно, згорить в земній атмосфері», - заявили в Astrobotic.

При цьому компанія не вказала очікуваної дати, коли Peregrine зможе згоріти в атмосфері Землі, однак її інженери все ще продовжують роботу над порятунком космічного модуля.

Фото: Astrobotic

Зазначається, що станом на неділю Peregrine знаходився приблизно на відстані 389 000 кілометрів від Землі, відразу за орбітою Місяця, який обертається навколо Землі приблизно на відстані в 384 400 км.

Очікується, що представники Astrobotic і NASA проведуть пресконференцію в четвер, 18 січня, щоб обговорити статус місії.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок United Launch Alliance запустив у космос свою першу ракету Vulcan Centaur. У межах тестового польоту вона перенесе приватний посадковий модуль Astrobotic Peregrine на Місяць.

Читайте також: Японський зонд передав перші знімки Місяця

Місія Peregrine спробує здійснити першу висадку США на Місяць з часів місії Apollo-17 у 1972 році.

Проте вже за декілька годин стало відомо, що апарат спіткали технічні проблеми, зокрема, втрата джерела живлення, а пізніше ще і втрата палива.

Як повідомляв Укрінформ, програма NASA Artemis («Артеміда»), яка передбачає висадку астронавтів на Місяці в цьому десятилітті, може бути відкладена.

Перше фото: Astrobotic Technology

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-