SpaceX очікує, що третій політ Starship відбудеться вже у лютому

SpaceX очікує, що третій політ Starship відбудеться вже у лютому

Укрінформ
Компанія SpaceX очікує, що третій тестовий політ ракетної системи Starship відбудеться вже у лютому цього року після отримання дозволу від Управління цивільної авіації США (FAA).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

«З точки зору готовності апаратного забезпечення, ми плануємо бути готовими в січні. А потім ми очікуємо отримати ліцензію на третій політ (Starship – ред.) від FAA. Ми очікуємо, що ця ліцензія буде видана в лютому», - сказала віцепрезидентка із роботи з клієнтами та інтеграції SpaceX Джессіка Дженсен.

Вона додала, що нині SpaceX завершує внесення корекцій, необхідних після того, як компанія здійснила другий випробувальний політ Starship.

Читайте також: SpaceX купує компанію, яка виготовляє парашути для космічних кораблів - ЗМІ

Дженсен також зазначила, що майбутній третій випробувальний політ Starship «не буде місією, яка виконає передачу ракетного палива на орбіті з корабля на корабель», яка буде необхідною для місії Artemis 3 у рамках польоту на Місяць.

На її думку, Starship знадобиться «близько тестових 10 польотів» перед тим, як вона зможе заправити корабель Artemis 3 у космосі, хоча це число може змінитися залежно від результатів випробувань щодо здатності передачі палива.

Читайте також: NASA відкладає висадку астронавтів на Місяць до осені 2026 року

Як повідомляв Укрінформ, минулого року ракетна система Starship спробувала здійснити два тестові польоти – у квітні й листопаді – проте обидва були безуспішними.

Фото: SpaceX

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-