Японський зонд увійшов до орбіти Місяця перед посадкою

Японський зонд увійшов до орбіти Місяця перед посадкою

Укрінформ
Японський місячний посадковий модуль SLIM (Smart Lander for Investigating Moon) увійшов до орбіти Місяця перед посадкою на супутнику Землі вже 20 січня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo News.

Агентство аерокосмічних досліджень Японії (JAXA) сподівається, що успішна точна посадка SLIM здійснить перехід від епохи «посадки, де ми можемо» до ери «посадки, де ми хочемо» для майбутніх місій на Місяць, які можуть включати пошук води.

Зазначається, що якщо посадка буде успішною, Агентство також сподівається допомогти розгадати походження Місяця, провівши аналіз складу гірських порід.

Якщо SLIM пропустить «вікно можливостей» для посадки на супутник Землі 20 січня, наступна можливість посадки буде приблизно 16 лютого.

Японія планує стати п’ятою країною, яка здійснить посадку свого апарату на поверхню Місяця після Радянського Союзу, США, Китаю та Індії на тлі загострення глобальної конкуренції в космосі.

Читайте також: Китай запустив у космос чотири метеорологічні супутники

Як повідомляв Укрінформ, Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA) планує вже 20 січня здійснити першу в історії країни посадку на Місяць безпілотного зонда SLIM.

Фото: Kyodo News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-