Компанія Hyperloop закривається та розпродає активи - Bloomberg

Компанія Hyperloop закривається та розпродає активи - Bloomberg

Укрінформ
Компанія Hyperloop One, яка мала на меті забезпечити транспортування людей і вантажу на великі відстані через герметичні металеві труби зі швидкістю звуку, закривається та розпродає свої активи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За словами співрозмовників, компанія звільнила більшість своїх співробітників і намагається продати свої активи, що залишилися, включаючи тестовий трек і обладнання.

Іншим працівникам, яким доручено наглядати за продажем активів, повідомили, що їхня робота на компанію закінчиться 31 грудня.

На початку 2022 року в компанії працювало понад 200 осіб.

Зазначається, що Hyperloop One, який колись був відомим стартапом, зібрав понад 450 мільйонів доларів США з моменту заснування у 2014 році.

Компанія побудувала невеликий тестовий трек поблизу Лас-Вегаса, щоб розвинути свою транспортну технологію, і деякий час мала назву Virgin Hyperloop One після інвестицій Virgin мільярдера Річарда Бренсона.

Проте Virgin відмовилася від бренду після того, як минулого року стартап вирішив зосередитися на перевезенні вантажів, а не людей.

Дубайський конгломерат DP World підтримував Hyperloop One з 2016 року та володіє контрольним пакетом акцій. Решта інтелектуальної власності стартапу буде передано DP World.

Читайте також: У Китаї успішно випробували надшвидкісний потяг на магнітній підвісці

Концепцію транспортної системи Hyperloop у 2013 році запропонував американський підприємець Ілон Маск. Вона передбачає створення системи, в якій пасажирські капсули переміщаються по трубах зі зниженим тиском на швидкості, близькій до швидкості звуку. Передбачається, що розвиток Hyperloop дозволить істотно прискорити переміщення людей і зменшити затори на дорогах.

Фото: David Becker/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-