Помста за Київстар: українські хакери знищили IT-інфраструктуру «Росводоканалу» - джерело

Помста за Київстар: українські хакери знищили IT-інфраструктуру «Росводоканалу» - джерело

Укрінформ
Хакери угрупування Blackjack, ймовірно, за підтримки кіберфахівців СБУ здійснили потужну кібероперацію і знищили IT-інфраструктуру «Росводоканалу».

Про це Укрінформу повідомило джерело в правоохоронних органах.

Під час атаки вони зашифрували понад 6 тисяч комп’ютерів та видалили більш ніж 50 ТБ даних: внутрішній документообіг, корпоративну пошту, сервіси кіберзахисту, резервні копії тощо. Зараз робота «Росводоканалу» заблокована.

За інформацією джерел, СБУ вже аналізує 1,5 ТБ викачаних даних «Росводоканалу» — найбільшої російської приватної компанії, яка забезпечувала водопостачанням 7 млн споживачів.

Читайте також: Київстар усунув проблеми зі зв'язком, які виникли сьогодні вранці

Як повідомляв Укрінформ, зранку 12 грудня оператор "Київстар" став мішенню потужної хакерської атаки, що призвела до технічного збою. Недоступними стали послуги зв`язку та доступу в інтернет.

Читайте також: Київстар відновив швидкісний інтернет в київському метро

У компанії запевнили, що персональні дані абонентів скомпрометовані не були. Також пообіцяли компенсацію абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися сервісами оператора.

За фактом кібератаки на Київстар Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження. Однією з версій слідства названа причетність російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-