Перший космодром у Британії отримав дозвіл на запуск ракет у космос

Перший космодром у Британії отримав дозвіл на запуск ракет у космос

Фото
Укрінформ
Майданчик у крайній північній частині Шетландських островів став першим у Великій Британії ліцензованим космодромом для вертикальних запусків ракет.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Космодром SaxaVord на невеликому острові Анст отримав ліцензію від Управління цивільної авіації, яка дозволить здійснити там перші запуски ракет у 2024 році.

Регулятор підтвердив, що приватний космодром відповідає вимогам безпеки та екологічності для вертикальних запусків у космос.

Зазначається, що SaxaVord отримав ліцензію на 30 запусків щороку та на обслуговування компаній, які хочуть запускати супутники на полярні та сонячно-синхронні орбіти.

На будівництво космодрому, який включає три стартові майданчики та ангар для збору ракет, було витрачено трохи менше 30 мільйонів фунтів стерлінгів.

Дві німецькі компанії Rocket Factory Augsburg і HyImpulse сподіваються здійснити перші запуски із SaxaVord вже у 2024 році.

Читайте також: Rocket Lab успішно запустила у космос японський супутник

Із 2004 року чоловік і дружина Френк і Деббі Стронг володіють колишньою базою Королівських ВПС, яка нині стала космодромом, розташованим на віддаленому півострові Анст.

Як повідомляв Укрінформ, виробник ракет Orbex збудує й експлуатуватиме космодром на півострові А Мойн, що на північному заході Шотландії.

Фото: SaxaVord

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-