У Тернополі відкрили перший в країні хаб із технологіями доповненої реальності

У Тернополі відкрили перший в країні хаб із технологіями доповненої реальності

Фото
Укрінформ
У Тернополі на базі Західноукраїнського національного університету відкрили перший в Україні мультифункціональний хаб із технологіями доповненої реальності, який дозволить реалізувати проєкти в різних галузях та освоювати професії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляться на сайті університету.

У Тернополі відкрили перший в Україні хаб із технологіями доповненої реальності / Фото: Західноукраїнський національний університет

«У Західноукраїнському національному університеті відбулося відкриття першого в Україні імерсивного мультифункціонального хабу... Він оснащений сучасним обладнанням – планшетами, AR-гарнітурами, інструментом для виготовлення голограм та цифровою дошкою. Це дасть можливість реалізувати нові проєкти у різних галузях: медицина, наука, ІТ, опанувати нові професії, а також збільшить відсоток комунікативності в громаді», - йдеться у повідомленні.

За словами заступниці міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерії Іонан, у хабі проводитимуть навчальні уроки у віртуальних класах, наукові експерименти, освітньо-наукові заходи з використанням інноваційних та технологічних методів.

Читайте також: У Євросоюзі досягли згоди щодо закону про штучний інтелект

Одним із партнерів проєкту є ПРООН, а сучасним технологічним обладнанням хаб забезпечила компанія Cisco. Як зазначив голова представництва Cisco в Україні Сергій Мартинчук, компанія надає сучасні інструменти для цифрового навчання та медико-психологічної реабілітації. Він додав, що Україна – одна з перших у світі, де буде тестуватися технологія Webex Hologram для реабілітації з допомогою голографічних зображень віртуальної реальності.

Відкриття хабу є частиною Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору до 2030 року, ініційованої Оленою Зеленською.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський інвестиційний банк відкрив регіональний хаб у Києві в межах проєкту EU for Ukraine Fund.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-