Український стартап Preply залучить $10 мільйонів від ЄБРР та Міжнародної фінансової корпорації

Український стартап Preply залучить $10 мільйонів від ЄБРР та Міжнародної фінансової корпорації

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Міжнародна фінансова корпорація (МФК) співінвестують у засновану українцями компанію-лідера у сфері освітніх технологій Preply.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі ЄБРР, що є в розпорядженні агентства.

ЄБРР і МФК співінвестують 10 млн дол. США у партнерстві з Horizon Capital – великою інвестиційною компанією, яка управляє фондами прямих інвестицій зростання в Україні та Молдові та є давнім клієнтом ЄБРР і МФК.

«Ця інвестиція сприятиме стійкості ринку прямих інвестицій в Україні та розвитку інноваційного глобального технологічного бізнесу з високим потенціалом і значним обсягом R&D в Україні. Ми пишаємося співпрацею з нашим давнім клієнтом Horizon Capital і нашими партнерами у МФК, яка допоможе Preply продовжувати надання важливих послуг і розробку нових освітніх продуктів в умовах війни, що триває», - зазначив директор відділу телекомунікацій, медіа і технологій ЄБРР Хольгер Мюент.

Читайте також: Нафтогаз підписав з ЄБРР кредитну угоду на €200 мільйонів

Інвестиція є частиною ініціативи з фінансування обсягом $70 млн, яку реалізує Horizon Capital. Новий капітал дасть змогу Preply розширити свої ініціативи у сфері досліджень та розробки, інтегрувати штучний інтелект для збагачення навчального досвіду, а також запровадити нові продуктові лінійки. Компанія має глобальне охоплення, об’єднуючи близько 40 тис. викладачів з найбільшою у світі спільнотою бажаючих вивчати мови в інтерактивному режимі.

Як повідомлялось, Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в середині листопада рекомендувала керуючим банку затвердити оплачене збільшення капіталу на 4 млрд євро з метою забезпечення значного та стабільного обсягу інвестицій в Україні зараз і в майбутньому.

Фото з сайту: thepage.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-