Google оприлюднив найпопулярніші пошукові запити у 2023 році

Google оприлюднив найпопулярніші пошукові запити у 2023 році

Укрінформ
Google опублікував топ пошукових запитів у 2023 році, серед яких найпопулярнішими були про війну у секторі Гази та фільм «Барбі».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у web-додатку Google Trends.

Загалом було представлено 18 розділів, кожен із яких включає 10 позицій найбільш популярних запитів серед користувачів пошукової системи.

Війна Ізраїлю з терористичним угрупованням ХАМАС, яка була віднесена до розділу «Новини», цього року «гуглилась» найчастіше. На другому місці у цій тематиці була катастрофа мінісубмарини «Титан», що сталася у червні. Серед найпопулярніших новин цього року також були землетрус у Туреччині, урагани «Хіларі», «Ідалія» та «Лі», дві стрілянини у США, війна у Судані та індійська місія на Місяць Chandrayaan-3.

Найпопулярнішим актором, згідно із рейтингом, став Джеремі Реннер, найпопулярнішою співачкою – Шакіра, а серед спортсменів найчастіше шукали ім’я американського футболіста Дамара Хемліна.

Рейтинг пошукових запитів у розділі «Фільми» очолила стрічка «Барбі», одразу після неї розташувалась кінокартина «Оппенгеймер». Серед серіалів найпопулярнішими цьогоріч були «Останні з нас», «Венздей» та «Джинні й Джорджія».

Окрім цього, найбільше запитів у Google впродовж року набрала пісня «Айдол» японського дуету «Йоасобі», найпопулярнішою грою стала Hogwarts Legacy, а серед рецептів найбільше переглядів набрала корейська страва «Пібімпап».

Читайте також: Пошуковик Google показуватиме «‎історію зображення», щоб допомогти у виявленні фейків

Користувачі Google Trends можуть переглянути популярні запити у конкретній країні, але аналітика не всіх держав є доступною. Зокрема, недоступною для перегляду залишається Росія та Білорусь.

Найпопулярнішими пошуковими запитами українців впродовж 2023 року у Google стали «Карта повітряних тривог», графік відключення світла, померлий ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин, ЧатGPT. 

Як повідомлялося, у 2022 році до першої десятки найпопулярніших запитів українців потрапили «Карта повітряних тривог», «Новини України», «єДопомога», «Карта України», «Жириновський», «Арестович», «Путін», «Холостяк 2022», «Байрактар» та «Гостомель».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-