Українські кіберзахисники взяли участь у навчаннях Міжнародного союзу електрозв’язку

Українські кіберзахисники взяли участь у навчаннях Міжнародного союзу електрозв’язку

Укрінформ
Представники Держспецзв’язку на міжнародних навчаннях Міжнародного союзу електрозв’язку посіли перші, друге і сьоме місця.

Про це у Телеграмі повідомляє пресслужба Держспецзв’язку, передає Укрінформ.

«Представники Держспецзв’язку взяли участь у міжрегіональних навчаннях країн Європи та Азійсько-Тихоокеанського регіону, організованих Міжнародним союзом електрозв’язку (ITU). У ході відпрацювання практичних вправ у об’єднаній команді з делегацією Іспанського національного інституту кібербезпеки (INCIBE) українські кіберзахисники двічі посіли перше місце, і у ще двох вправах - друге та сьоме місце відповідно», - йдеться в повідомленні.

Під час навчань були розглянуті питання протидії кіберзагрозам; підвищення безпеки та стійкості інформаційного та комунікаційного середовища; оптимізації взаємодії між національними командами CSIRT; виявлення, моніторингу та реагування на кіберінциденти і його вдосконалення; збору та обробки даних кіберрозвідки тощо.

Окрім того, українські кіберзахисники взяли участь у панельних дискусіях про стан кібербезпеки в Європі та Азійсько-Тихоокеанському регіоні, стратегії захисту критичної інформаційної інфраструктури, національні плани реагування на кіберкризи та роль партнерства у кібердипломатії.

Читайте також: Рада скасувала обмеження чисельності військових Держспецзв'язку

Міжрегіональні кібернавчання для Європи та Азійсько-Тихоокеанського регіону 2023 організовані Міжнародним союзом електрозв’язку (ITU) в республіці Кіпр. Метою заходу стало посилення можливостей комунікації та реагування на інциденти серед команд реагування на кіберінциденти серед країн Європи та Азійсько-Тихоокеанського регіону. Загалом у навчаннях взяли участь більше 70 команд та більше 200 учасників з 40 країн світу.

Фото: Держспецзв’язку

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-